Nyproduktion

Projekt

Hållbarhet

Designlinjer

Köpguiden

Funderar du på att köpa en ny bostadsrätt? Att köpa nyproduktion skiljer sig en del från att köpa en befintlig bostad. Nedan har vi samlat det viktigaste att veta vad gäller köp av en ny bostadsrätt och hur processen går till.

"

1. Anmäl intresse för din drömbostad

När du hittar ett område eller en bostad som du är intresserad av behöver du anmäla ditt intresse på bostädernas respektive sida. Det innebär att du kommer att hålla dig uppdaterad om processen dvs. om detaljplaner, visningar, säljstart mm.
Jan 01, 2021
12 AM

2. Mäklare och visning

Vi samarbetar oftast med en lokal fastighetsmäklare i varje projekt och när det är dags kommer mäklaren att kontakta dig för att berätta mer om projektet och prata om bland annat planlösningar, läge, priser, säljstart, datum för visningar mm.

På våra visningar har du möjlighet att närmre studera visualiseringar och det är ett utmärkt tillfälle att få svar på frågor och funderingar som brukar dyka upp längs med vägen.

Jan 01, 2021
12 AM

3. Boka din drömbostad

Om du har hittat din drömbostad och är intresserad av att köpa den, kan du reservera bostaden under en viss tid innan det är dags att skriva ett bokningsavtal. I samband med att du signerar ett bokningsavtal, betalar du också en bokningsavgift, vilket försäkrar dig om att bostaden är bokad för din räkning. Bokningsavgiften är en del av köpeskillingen och avräknas mot förskottet som sker i nästa steg.
Jan 01, 2021
12 AM

4. Förverkliga din dröm – Teckna förhandsavtal

I samband med byggnationsstart är det dags för förhandsavtal. Nu ska det inbetalas ett förskott på bostaden utöver bokningsavgiften. Är förhandsavtalet det första avtalet du skriver är det i stället summan av bokningsavgiften och förskottet för förhandsavtalet som ska inbetalas.

De uppgifter som finns i förhandsavtalet grundas på den kostnadskalkyl som innehåller en beräkning av insatser och årsavgifter för lägenheterna utifrån projektets bedömda kostnader. Tänk på att du behöver ett giltigt lånelöfte från din bank i samband med tecknandet av förhandsavtalet.

Jan 01, 2021
12 AM

5. Sätt din prägel på din drömbostad – Inredningsval

Du har säkert redan funderat och har bilden ganska klar över hur du vill inreda din drömbostad men vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig - Vår stylist tar fram tre olika designlinjer projektvis: Tidlös, Harmoni och Kontrast. Här finns något för alla smaker och stilar. Du kommer i god tid också att bli informerad om när det är dags att göra val av designlinje.
Jan 01, 2021
12 AM

6. Din drömbostad är snart färdig – Teckna upplåtelseavtal

Upplåtelseavtal tecknas cirka två-sex månader innan tillträdet dvs. när den ekonomiska planen för föreningen är registrerad hos Bolagsverket och föreningen erhållit Bolagsverkets tillstånd att upplåta lägenheterna med bostadsrätt.

För dig som redan tecknat ett förhandsavtal betalar inget extra vid det här tillfället. Om du kommit in senare i processen och upplåtelseavtalet är det första avtal som du tecknar betalar du summan av bokningsavgiften och förskottet som betalas in i samband med förhandsavtalet.

Jan 01, 2021
12 AM

7. Äntligen! Dags att planera inflyttningen – Tillträde

Äntligen är det snart dags att flytta in i din helt nya drömbostad som ingen annan tidigare bott i. Tiden för tillträdet kommer att meddelas under projektets gång så att du i god tid kan börja planera din flytt, förbereda försäkringar och adressändring osv.
Jan 01, 2021
12 AM

8. Snart kan du äntligen njuta! Slutbetalningen och försäkring

Innan du får tillträde till din nya bostad är det dags att betala in den återstående delen av köpeskillingen s.k. slutlikviden och då får du nycklarna till er bostad. Därefter är det dags att köra iväg flyttlasset och inreda ditt nya drömboende.

Vi ser till att föreningens fastighet är försäkrad. Men givetvis är det lika viktigt att du som boende har en enskild hemförsäkring från tillträdesdagen.

Jan 01, 2021
12 AM