Västervik – Horns Strand

Horns strand

Horns Strand ligger på stranden till Örserumsviken – Vacker mellan skog och hav. Det är en typisk skärgårdsnatur med tallar, blåbärsris och ljung i en sluttning ned mot havet. På gångavstånd finns vackra strövområden av olika karaktär. Naturen i området har klassats som mycket vacker med många bevaransvärda arter och miljöer. Bad, havsklippor, strandängar, skärgårdsskog och klapperstensfält. Öresrumsviken ligger inom Tjust Skärgård vilken anses vara en av de vackraste i Sverige. Här finns många olika typer av aktiviteter vilka kan nås med egen båt eller med allmän samfärdsel.

Här planeras 130-150 bostäder i form av hyres- och bostadsrätter med bland annat havsutsikt och uteplatser mot skog/naturmark. Området inger en känsla av lugn och välbehag. Centralt i kvarteren skapas plats för umgänge och lek. Runt omkring området, och insprängt i bebyggelsen finns vacker tallskog. Det är nära till vattnet och på kort avstånd finns bad- och båtplatser. Längs Hornsvägen finns upplyst cykelbana in till centrum och bra bussförbindelse.

Enkla Hem planerar alltid att skapa klimatsmarta hem och hållbara energilösningar för en gemensam hållbar framtid. Produkterna utgår från den hållbara och klimatvänliga geotekniken eller klimatsmarta fjärrvärmen och samtidigt utnyttjar den ständigt förnyelsebara solenergin.  

Snabbfakta

Typ: Flerbostadshus & Par-/radhus

Antal bostäder: 130-150 st

Upplåtelseform: Hyresrätter & Bostadsrätter

Boarea: 60 – 85,6 m²

Hyra: Ej fastställt

Pris: Ej fastställt

Avgift: Ej fastställt

Antal rum: 2 – 4 rok

Inflyttning: Etapp 1 (Hyresrätter) – Planerad 2024

 

Empty Date

Detaljplan

Pågående detaljplanerig
Vår 2023

Projektplanering

Planering av bygg och markprojektering av projektet
Höst 2023

Intresseanmälan öppnas

Intresseanmälan öppnas
Höst 2023

Byggstart

Bygglov godkänt och första spadtaket gjort
Höst 2024

Inflyttning

Planerad inflyttning av hyresgäst

Bilder

Horn, Västervik

Horn, Västervik