Motala – Varamon (Försäljning pågår)

Motala – Varamon (Försäljning pågår)

Motala – Varamon (Försäljning pågår)

Flaggskeppet i Varamoviken

Nyproducerade bostadsrätter i Varamon, Motala.

Ditt nästa sjönära hem i Motala, Varamon som ligger vid Vättern i Motala, Östergötland och är Nordens största insjöbad. Den naturliga stranden är en halvmil lång. Här planerar vi bygga 35 bostadsrätter med 2-4 rok med endast ca 150 meter ner till Varamobaden – En av Sveriges finaste sandstränder.

Området inger en känsla av lugn och välbehag med närhet till Varamon, Grundskola, Förskola och Vårdcentral. Ett boende som har allt och lite till. Stora härliga balkonger, alternativt uteplats. Alla har tillgång till cykelparkering och bilparkering i garage. Väldigt goda förvaringsmöjligheter. Utöver din fantastiska lägenhet erbjuder huset flertalet mervärden för att ge dig en guldkant på vardagen.

Under huset byggs ett garage med flertalet platser med laddbox för el-bilar. Härifrån tar du hissen direkt upp till ditt våningsplan. Samtliga boenden får ta del av en gemensam takterrass på toppen av ena huset, ett orangeri/festlokal, terrass och utekök/grill. Ska du ha långväga gäster som sover över? Då finns det även möjlighet att nyttja övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar.

På toppen av husen planeras två fantastiska och unika takvåningarna. Dessa två takvåningar har allt och lite till – En stor solstänkt takterrass med utsikt över Vättern – Medan den andra takvåningen har två stora takterrasser – Lyxig walk-in closet – Hiss direkt in i lägenheten!

Enkla Hem planerar alltid att skapa klimatsmarta hem och hållbara energilösningar för en gemensam hållbar framtid. Produkterna utgår från den hållbara och klimatvänliga geotekniken eller klimatsmarta fjärrvärmen. 

 

 

Snabbfakta

Typ: Flerbostadshus

Antal bostäder: 35 st

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Boarea: 45-125 m²

Pris: 1 995 000 kr – 7 495 000 kr

Avgift: ca 2 922 kr – 6 260 kr

Antal rum: 2-4 rok

Inflyttning: Planerad 2026

Ansvarig mäklare: Croisette Home  

 

 

Bostadsväljare

 

Höst 2023

Detaljplan

Pågående detaljplanerig
Höst 2023

Projektplanering

Planering av bygg och markprojektering av projektet
Höst 2023

Intresseanmälan öppnas

Intresseanmälan öppnas
Vår 2024

Sälj start

Försäljning påbörjas
Höst 2024

Byggstart

Bygglov godkänt och första spadtaket gjort
Vår 2026

Inflyttning

Planerad inflyttning

Arkitektens ord

Där den småskaliga villabebyggelsen upphör och den öppna landskapsbilden tar vid ligger vår tomt.

I ett första möte vandrar blicken uppåt längs de kraftfulla ekstammarna och landar högt på kronorna som bildar tomtens tak. Flera av de höga träden ska bevaras och kommer att hålla denna höjdlinje intakt. De lägre buskagen och träden fungerar som en tydlig avgränsning mot Varamovägen och gångvägen ner till Vätterns strand. Miljön och läget är inget annat än fantastiskt.

Innanför naturens ram placeras två långsmala huskroppar. Noga utmejslade med indragna och utstickande byggnadsdelar för att anpassa sig efter tomtens sluttande terräng. Större volymer som gör sig mindre helt enkelt. Mellan huskropparna finns en upplyft gård som blir bebyggelsens centrala mötespunkt.

Byggnaderna kläs i en stående träpanel, i huvudsak slät men mer detaljerad närmast marken. För att framhäva grönskan omkring och själva träda tillbaka lite målas panelen mattsvart och de lägre taken täcks av en grön sedummatta.

Lägenheterna är i varierande storlek och erbjuder stora balkonger som vänder sig antingen mot Vätterutsikten eller mot ett soligt söderläge. Högst upp finns en gemensam takterrass för de boende att nyttja.

Jessica Lindblad Arkitekt SAR/MSA,
Lindblad Arkitektur AB

 

 

Bilder

Se alla bilder

Varamon, Motala

Motala, Varamon

Köpguiden

Trygghetspaketet

Designlinjer